LAWLife portal za pravo i privredu sa posebnom pažnjom pratiće sve aktivnosti oko održavanja međunarodne izložbe Dubai Expo 2020.

 

Prvi sagovornik LAWLife portala za pravo i privredu je Sanja Kostadinović Ben Mesbah, predsednica Arapskog centra za međunarodnu saradnju koja će nam ukratko preneti svoja saznanja, aktivnosti i očekivanja od Dubai Expo.

 

Dubai Expo predstavlja i reprezentacije srpskih privrednika prema celom svetu. To je svakako prilika koju treba iskoristitti. Smatram da je sama mogućnost predstavljanja srpskih privrednika, ali i kompanija na bliskoistočnom i istočnom tržištu  velika  stvar, posebno treba ceniti povlastice i podršku koje prijavljeni kandidati dobijaju od Privredne Komore Srbije.

 

Iako je Republika Srbija zadnjih godina veoma napredovala u međunarodnim privrednim odnosima i postala vodeća destinacija u regionu za strane investitore i dalje nismo centar biznis zbivanja.

 

S obzirom da Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno Dubai posećuju vodeći privrednici i predstavnici renomiranih kompanija iz celog sveta Dubai Expo je od značaja i za predstavljanje srpskih privrednika u Dubaiju svetskim renomiranim privrednicima i kompanijama i uverena sam da učešće Republike Srbije može dati rezultat na globalnom nivou.

 

Proizvodi iz Republike Srbije mogu sa ponosom da budu predstavljeni na Dubai Expo, odnosno na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata i zahvaljujući ovom događaju naši proizvodi i usluge mogu biti plasirani i na druga tržišta.

 

 

Mi imamo zaista kvalitetne i dobre proizvode. Neki od članova i saradnika Arapskog centra za međunarodnu saradnju predstaviće svoje proizvode i usluge na Dubai Expo 2020.

 

Proizvodi iz Republike Srbije nisu samo konkurentni, već imamo i proizvode koji su autentični i koji nemaju konkurenciju poput FLEX-a. U pitanju je proizvod srpskih kompanije Natural Health Group doo "Flex natural cleaner" je potpuno prirodno sredstvo za skidanje fleka, bez dodatnog pranja. Ovaj proizvod je dobitnik i nagrade "Organic & natural brand leader award 2021".

 

Iako je već osvojio tržište Dubaia, autentičan i 100% organski, ovaj proizvod će izmedju ostalih srpskih proizvoda biti predstavljen na Dubai Expo 2020.

 

Takođe, pomenula bih i kompanija "Tartufi SR" koji se bave sakupljanjem prodajom, izvozom tartufa, kao i proizvodnjom proizvoda sa tartufima. Navedena kompanija predstaviće i u Dubaiju na Dubai Expo svoje proizvode: sveže tartufe, zatim soseve od tartufa, kao i džemove sa tartufima, carpaccio od tartufa, maslinovo ulje sa tartufima, morska so sa tartufima itd.

 

 

Usluge srpskih kompanija koje se bave ekološkim sektorom i upravljanjem proizvodima takođe će biti predstavljeni.

 

Kompanija Green Group čija je misija upravljnje otpadom kao sa resursom, promovišući održive, ekološki prihvatljive i isplative prakse kroz integrisan sistem smanjenja nastanka otpada, ponovne upotrebe, reciklaže, inovativnih tehnologija, usluga za klijente i edukacije uzela je učešće na Dubai Expo 2020.

Aktuelno