Organizacija JCI Novi Sad u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom u Novom Sadu organizuje događaj posvećen preduzetništvu pod nazivom „Preduzetničke skakaonice“.

 

JCI (Junior Chamber International) je međunarodna neprofitna organizacija koja postoji u više od 5.000 lokalnih zajednica, u 117 zemalja širom sveta, a čini je preko sto sedamdeset hiljada članova, mladih lidera i preduzetnika.

 

Ideja koja okuplja JCI članove je lični i profesionalni razvoj, društveno odgovorno ponašanje i kreiranje održivih rešenja za aktuelne probleme u društvu, prvenstveno kroz projekte edukativnog i poslovnog karaktera. JCI Novi Sad tako od svog osnivanja aktivno sprovodi i podržava projekte u domenu biznisa, individualnog razvoja, razvoja zajednice i međunarodne saradnje, od kojih su najznačajniji Balkanska konferencija, Creative Young Entrepreneur i TOYP (Ten Outstanding Young Persons).

 

NTP NS je zajednica koja okuplja tehnološka preduzeća koja se bave inovacionom delatnošću i broji danas 42 članice - Institut za veštačku inteligenciju, 18 tehnološko-razvojnih kompanija i 23 startap kompanije, u kojima je zaposleno preko 1.500 uglavnom visokoobrazovanih stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija.

 

Pored prostornih i infrastrukturnih uslova za rad, NTP NS istovremeno pruža i naučnoistraživačke, edukativne i ostale usluge svojim članicama, radi kreiranja ideja i gotovih rešenja za poslovni svet, kao i niz obuka koje razvijaju preduzetničke veštine. Jedan od glavnih ciljeva je i razvoj talenata i podizanje svesti u oblasti tehnološkog razvoja inovacija, kao i stvaranje uslova za osnivanje i podršku što većeg broja startap preduzeća.

 

NTP NS nastoji da razvija eko sistem koji okuplja akademsku zajednicu, startapove, kompanije kako bi se podstakle inovacije i komercijalizacija najsavremenijih proizvoda i usluga i time doprinele pozitivne promene u društvu.

 

 

Četvorodnevni događaj „Preduzetničke skakonice“ posvećen je podršci preduzetnicima, ali i onih koji to žele da budu, sa ciljem da se povežemo i pomognemo jedni drugima, svojim znanjem i iskustvom. Ovaj događaj će biti održan u prostorijama Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, u Prezentacionoj sali, sa sledećom agendom:

 

  • maj 2024. godine: od 18 do 20:30 časova – otvaranje i predavanja iz oblasti biznis plana i razvoja poslovanja. Nakon predavanja, termin od 20:30 do 22 časa, predviđen je za osveženje i networking u holu NTP Novi Sad. 
  • maj 2024. godine: od 18 do 20 časova – predavanja iz oblasti marketinga i PR-a. Nakon predavanja, termin od 20 do 22 časa predviđen je za osveženje i networking u holu NTP Novi Sad. 
  • maj 2024. godine: od 18 do 20 časova – predavanja iz oblasti prava i finansija. Nakon predavanja, termin od 20 do 22 časa predviđen je za osveženje i networking u holu NTP Novi Sad. 
  • jun 2024. godine: od 18 do 20:30 časova – predavanja iz oblasti inovacija i tehnološkog razvoja i zatvaranje događaja. Nakon predavanja, termin od 20:30 do 22 časa predviđen je za osveženje i networking u holu NTP Novi Sad.

 

Imena predavača i konkretne teme biće naknadno objavljeni na Instagram profilu JCI Novi Sad (jci_novisad).

 

Događaj je besplatan za sve zainteresovane. Broj mesta je ograničen. Prijava je obavezna.

 

Ovim putem, pozivamo Vas da podržite događaj, i u okviru svoje mreže članova i/ili pratilaca prenesete informaciju o samom događaju, datumima, i temama i podelite link za prijavu.

 

Link za prijavu je : https://tinyurl.com/2yqldtq4

 

Web sajt JCI Novi Sad: https://jci.rs/novi-sad/

 

Web sajt NTP Novi Sad: https://ntpns.rs

 

Vidimo se!!!

Aktuelno