„Resorts World Las Vegas“ nova atrakcija u Las Vegasu

 

 

Las Vegas je prošle godine zabeležio pad broja posetilaca za više od 50%, jer su hoteli i kazina bili prinuđeni da zatvore vrata na tri meseca zbog ograničenja prouzrokovanih pandemijom korona virusa. Turisti se polako vraćaju u grad koji nikada ne spava, ali brojevi ostaju znatno ispod nivoa iz 2019. godine.

 

Ipak, nisu svi odmarali. Malezijska grupacija Genting Group bila je izuzetno aktivna u prethodnom periodu i kao rezultat nastao je „Resorts World Las Vegas“.

 

Genting Group se udružio sa američkim ugostiteljskim gigantom Hilton Worldwide, koji u okviru odmarališta ima tri hotela. U pitanju su Las Vegas Hilton,  Conrad Las Vegas i The Crockfords Las Vegas.

 

Resorts World Las Vegas otvoren je 24. juna 2021. godine.

 

 

Resorts World Las Vegas predstavlja najskuplje odmaralište koje se pojavilo u Las Vegasu i opravdano budi interesovanje stanovnika Sjedinjenih Američkih Država, ali i celog sveta, jer je u pitanju investicija od 4.3 milijarde dolara.

 

Odmaralište se prostire na skoro 88 hektara i ima 3.500 hotelskih soba i apartmana, pozorište sa 5.000 mesta i jedan od najvećih svetskih LED ekrana na jednom od svojih tornjeva i definitivno predstavlja novu atrakciju koja će podstići turiste i ljubitelje zabave da posete Las Vegas, koji je teško pogođen epidemiološkim merama zbog pojave korona virusa.

 

 

Postoji ideja da Resorts Vorld Las Vegas spoji tehnologiju i luksuz kako bi pružio potpuno novo savremeno odmaralište sa tradicijom i poznatim detaljima međunarodnog brenda Resorts World i namenjeno je svima koji žele savremeni odmor u Las Vegasu traže luksuz i raznolikost.

 

U Las Vegasu je broj posetilaca skočio preko 15% između marta i aprila ove godine, ali su ti brojevi i dalje više od 27% niži u odnosu na isti period 2019. godine.

 

 

Autor: Milan Čukić

Foto: LAWLIFE

Privreda