4 mame 1 ideja: Startap kidz

 

Promene se uvek dešavaju kada smo inspirisani onima do kojih nam je stalo. Tako su i 4 mame upravo zbog svoje dece odlučile da ne sede skrštenih ruku čekajući reforme i promene već da reforme uvode na mala vrata, ali punom parom i iskrenom željom za promenama.

 

Bilo da je talentovan za umetnost, sjajan fizičar ili dete sa puno pitanja mi im pokazujemo put koji prelaze od početne ideje do njenog ostvarenja i/ili realizacije. Borimo se protiv toga da deca u budućnosti tretiraju svoje talente kao hobije dok ih mi obučavamo i pripremamo za takozvane “dobro plaćene poslove”?

 

Svako dete poseduje različite sposobnosti, ali i drugačiji talenat i svako dete može da razvija sopstvenu sklonost ka nečemu što ga zanima ali je korisno i da razume korake koji ideju neće ostaviti samo na papiru. 

 

 

Korporacije, odnosno privredni subjekti u kojima radimo od nas su tražile da se prema svojim pozicijama i zadacima odnosimo kao da je u pitanju naš lični biznis, da vidimo širu sliku od uobičajenog „opisa radnog mesta“.

 

Taj stav i preduzimljivost su nam pomogli da pokrenemo Startapkidz.

 

Izborile smo se za licencu najvećeg pokreta za dečije preduzetništvo u svetu - Bizworld koji je u Americi već dvadeset godina deo školskog programa.

 

U četiri godine koliko ga primenjujemo mi smo progam  modelirali i prilagodili različitim formatima. Jedan od formata možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=deMEeCztnGA&ab_channel=StartapkidZ

 

Nakon iskustava koje smo stekle nastojimo da program činimo dostupnim online kako bi pružili mogućnost što većem broju dece da prođu kroz ciklus, razmenjuju svoje ideje i nađu put do investitora.

 

 

Platforma o kojoj maštamo bila bi neka vrsta zajednice, rasterećene neadekvatnog sadržaja, fokusirana na stvaranje, globalno umrežavanje dece koja imaju ideje. 

 

Kao i do sada, naša ideja ne ostaje samo na mašti već intenzivno tražimo partnere koji u pogledu budućnosti školskog istema dele sa nama iste vrednosti I koji bi nam na tom putu pomogli.

 

4 mame

Privreda