Rasprodato u roku od 27 minuta

 

 

IT Kompanija Fiscal Solutions je prva u regionu

rasprodala svoju NFT kolekciju za samo 27 minuta

 

Nekad, kada radimo nešto potpuno novo i nesvakidašnje na tržištu, imamo opravdane sumnje da neće uspeti ili da barem na samom početku nećemo ostvariti željeni uspeh. Kada uzmemo u obzir da pričamo o digitalnom svetu i nečemu što još uvek nije potpuno ušlo u ,,mejnstrim” kulturu, što na domaćem, što na inostranom tržištu, vest da je uspeh postignut za manje od pola sata od trenutka lansiranja proizvoda čini ovaj poduhvat još uspešnijim i neverovatnijim. Upravo je to ono što se desilo IT kompaniji Fiscal Solutions iz Novog Sada koja je 6. septembra lansirala svoju NFT kolekciju ,,Masters of Blockchain” za širu javnost i za manje od pola sata, tačnije 27 minuta, uspela da je u potpunosti rasproda. Koliko god da su verovali u svoj projekat i svoju kolekciju, u čudu je ostao i Fiscal Solutions tim, ali i zainteresovani za kolekciju koji su želeli da postanu vlasnici NFT-a, ali nisu bili dovoljno brzi.

 

 

Kolekcija ,,Masters of Blockchain” je zapravo deo projekta Ape School koji sprovodi kompanija Fiscal Solutions. Kako se kompanija bavi izradom softvera za fiskalizaciju i pruža konsultantske usluge u tom polju, sve je započeto baš fiskalizacijom. Sve više velikih i čuvenih maloprodajnih lanaca poput Adidasa i Gučija je započelo svoje poslovanje unutar Web 3 prostora, pa su klijenti počeli da se obraćaju kompaniji za savete u vidu regulisanja poreza unutar digitalnog sveta. Sa željom da se pruže adekvatne informacije, Fiscal Solutions je započeo seriju Master Class-a za sve zainteresovane da nauče nešto više o pojmovima poput blokčejn, kripto valute, NFT itd. Ape School projekat danas ima urađene 3 Master Class edukacije, 2 NFT kolekcije i ,,postgraduate” program, razvijen za sve vlasnike Ape School NFT-ova.

 

 

Što se tiče same kolekcije ,,Masters of Blockchain”, ona je brojala 1221 primerak NFT-a i isključivo je edukativnog karaktera. U skladu sa tim, takozvano ,,mintovanje”, odnosno dodavanje kripto vrednosti digitalnim sličicama, bilo je besplatno. Na zainteresovanima je bilo da plate samo trošak prenosa NFT-a u njihov digitalni novčanik. Mintovanje se vršilo u tri koraka. Prvi je bio namenjen samo zaposlenima Fiscal Solutions-a kako bi im pružili priliku da budu deo nečega što je svetski trend. Zatim, otvorene su prijave za whitelist, listu na koju mogu da se prijave svi zainteresovani da budu vlasnici NFT-a. Tada je usledilo razočarenje, jer se prijavilo samo 250 ljudi i izgledalo je da će projekat biti neuspešan. Međutim, dan kasnije, otvoren je i free mint, mintovanje za širu javnost, i tada se kolekcija rasprodala u samo 27 minuta! To je ujedno i prvi put da je jedna IT kompanija izdala sopstvenu NFT kolekciju i rasprodala je u tako kratkom roku.

 

 

Kada pričamo o planovima i predviđenim aktivnostima za naredni period, treba spomenuti i da je Fiscal Solutions postao član Srpske blokčejn inicijative, neprofitne, nevladine organizacije koja radi na integraciji blokčejna na domaće tržište i pruža podršku pri poslovanju na blokčejnu. Takođe, 27. septembra u galeriji Ozon u Beogradu, Fiscal Solutions i Ape School tim prave i prvu izložbu NFT kolekcije na svetu, tako da će posetioci imati priliku da NFT-ove iz ,,Masters of Blockchain” kolekcije vide i uživo u opipljivom, realnom svetu.

 

 

 

 

Autor: Ana Bošnjak, marketing asistent u Fiscal Solutions

Privreda