Twenty five Market. Budućnost starih zanata

 

Mina Kaljević, diplomirana likovna umetnica i master studentkinja kreativnih industrija, otkrila je svoju strast prema vuni i zanatu po imenu tafting pre dve godine. Od tada, posvećuje se stvaranju ručno rađenih tapiserija i tepiha, igrajući se s motivima popularne kulture pod brendom Twenty – five Market.

 

 

Ono što čini Minin tradicionalni zanat još fascinantnijim jeste njena uloga u obučavanju mladih ljudi željnih dubljeg razumevanja ovog zanata. Najveći izazov koji se javlja prilikom realizacije crteža na platnu leži u stvaranju nečeg neponovljivog i autentičnog, čija vrednost nije lako merljiva.

 

Ručno rađeni tepih ne samo da dodaje toplinu i udobnost domu, već takođe pruža osećaj pripadnosti. Mina smatra da je ovo poseban zanat zbog svoje jedinstvenosti i sposobnosti da stvori ne samo fizički, već i emotivni dodir sa prostorom.

 

 

Kroz svoj rad, Mina ne samo što stvara umetnička dela, već i deli svoju strast s mladima, otvarajući vrata svetu taftinga i omogućavajući im da ožive svoje kreativne vizije. Njen pristup tradicionalnom zanatu nije samo stvaranje proizvoda; to je putovanje kroz umetnički izraz i zajedničko stvaranje unikatnih komada koji nose emociju i priču.

Privreda