Inovacija u frizersko-kozmetičkoj industriji - „Kozmetički salon na točkovima“

 

„Kozmetički salon na točkovima“, inovacija Snežane Borjan, domaće preduzetnice u srpskoj frizersko-kozmetičkoj industriji, predstavljen je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) s ciljem podizanja svesti o značaju ženskog inovativnog preduzetništva i omogućavanja pristupa kozmetičkim uslugama licima koja su iz bilo kojih razloga ograničena u kretanju.

 

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS istakla je da Komora snažno podržava preduzetnice, posebno insistirajući na podršci inovacijama u njihovom poslovanju.

 

„Ovo je inovacija u industriji i nešto što možemo po prvi put da vidimo u Srbiji, regionu, i ovom delu Evrope“, rekla je Simanić.

 

 

Najavila je da će preduzetnica Snežana Borjan u narednom periodu, u okviru Sekcije za žensko preduzetništvo, biti na čelu tima koji okuplja žene preduzetnice i privrednice iz frizersko-kozmetičke industrije.

 

U Srbiji posluje trećina preduzeća i preduzetničkih radnji koji su u vlasništvu žena, navela je Simanić:

 

„Sigurna sam da ćemo u narednom periodu ovakvim aktivnostima podstaći što veći broj naših žena da uđu u preduzetničke vode i da započnu sopsteveni posao“.

 

Snežana Borjan, preduzetnica i vlasnica kozmetičkog salona Royal SB, kaže da je projektu „Kozmetičkog salona na točkovima“ prethodio dugotrajan rad.

 

„Pokretni kozmetički salon Royal SB je projekat koji će pomoći svim ženama da budu negovane i lepe, a da to ne bude luksuz za njih. Danas se, takođe, sređuju sve više i muškarci i pokretni kozmetički salon je sjajan i za njih. Salon je i dobra biznis investicija, moći će da se koristi za snimanje filmova, modnu industriju, revije, jutjubere...“, navela je Borjan.

 

 

Ističe da je pored navedenog, najviše raduje to što pokretni kozmetički salon ima humani karakter, jer postoji mnogo ljudi u Srbiji i regionu koji imaju ograničenu mogućnost kretanja, te će ovaj „salon na točkovima“, kaže, imati i humanitarnu notu, odnosno, moći će da dođe do svih onih kojima je neophodan.

 

Vesna Dedić, vlasnik izdavačke kuće „Dedić“ objašnjava da je važno da se istakne, da kada je reč o uspešnoj ženi, koliko je u stvari u poslovni uspeh uloženo znanja i sposobnosti, te naglasila značaj humanitarne note projekta.

 

Nakon prezentacije „Kozmetičkog salona na točkovima“ u PKS je održan koktel za predstavnike poslovne zajednice i javnog života.

Privreda